Παραδοσιακό ρεβανί Βέροιας.
Υλικά
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο σόδα φαγητού
2 γιαουρτάκια πρόβεια (250g έκαστο)
1 μπέικιν
Για το σιρόπι
6 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 κιλό ζάχαρη
Βράζουμε για 10’ μόλις πάρει βράση
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα γιαουρτάκια με το σιμιγδάλι και τα αφήνουμε στο μπολ για μια ώρα ανακατεύοντας κάπου κάπου.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τη σόδα στο γιαούρτι για να φουσκώσει και το συνολικό μίγμα τους στα αυγά με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μειώνοντας την ένταση του χτυπήματος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
Ακολούθως, βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου (εμαγιέ ή αλουμινίου) και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180 για 45΄με 50΄ (προθερμασμένος φούρνος).
Μόλις ψηθεί το αφήνουμε 15΄και στη συνέχεια ζεστό ρίχνουμε το σιρόπι σιγά – σιγά να ρουφήξει χωρίς να βγει η φλούδα του γλυκού
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Eleni Kyziridou