Αυτή η συνταγή για αυγά τουρσί είναι τέλεια αν σας έχουν περισσέψει αβγά βρασμένα ή ωμά που δεν ξέρετε πώς να τα αξιοποιήσετε.
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει και είναι τα αυγά είναι ιδανικά για σάντουιτς αλλά και για τον μεζέ σας με το ούζο και το κρασί.
Δοκιμάστε επίσης: Φτιάχνουμε Ελβετικά Αυγά
Για βάζο 1 λίτρου ….κάθε στρώση παίρνει 4 αυγά ..από πάνω βάζω κρεμμύδι ξερό, μπόλικο σκόρδο, κόκκους μαύρου πιπεριού, κουρκουμά, καυτερή πιπεριά, θυμάρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό…ξανά αυγά από πάνω και τα ίδια υλικά…το συγκεκριμένο βάζο παίρνει 14 αυγά…κατόπιν γεμίζουμε τα 2/3 του βάζου με σπορέλαιο και το 1/3 με ξύδι άσπρο…το έκλεισα καλά και το κούνησα καλά να ανακατευτούν….
Είναι ένας υπέροχος μεζές για τσίπουρο, ρετσίνα, κρασί ή μπορείτε να τα κόψετε μετά σε ότι σχήματα θέλετε και να τα βάλετε σε σαλάτα…το ξύδι τα σφίγγει και έτσι διατηρείται το σχήμα που θα τους δώσετε ..το βάζετε στο ψυγείο για 10 μέρες κουνώντας το μια φορά την ημέρα και μετά από 10 μέρες είναι έτοιμα να τα χτυπήσετε αλύπητα….διατηρούνται άνετα 6 μήνες…αν και σε εμένα ποτέ δεν άντεξαν για τόσο διάστημα…
Δοκιμάστε επίσης: Συνταγή για αφράτο ρολό κιμά γεμιστό με αυγά στο φούρνο!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Γεωργια Σαλονικα