Φτιάξτε ατομικές φανουρόπιτες για να τις μοιράσετε σε φίλους, στην οικογένεια ή στην εκκλησιά.
Υλικά για 20 τεμάχια
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1,1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
2/3 κούπας αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή νερό
1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά μαζί.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λάδι με την ζάχαρη. Χτυπήστε για 5 στο μίξερ και προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με όλα τα στέρεα υλικά και ανακατεύεται καλά.
Αδειάστε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια λαδωμένα και αλευρωμένα και ψήστε στους 175 σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου ή αν το μαχαιρι που θα κάνετε τη δοκιμή να βγαίνει στεγνό.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Μην χάσετε
Παραδοσιακά Ισλί: Τα γλυκά “Κέντημα” της καρδιάς και της ανοιχτής αγκαλιάς που θα σας συναρπάσουν