Φτιάξτε εύκολα ατομικά ταρτάκια για όλες τις περιστάσεις. Ένα εύκολο κέρασμα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όλες τις στιγμές.
Δοκιμάστε επίσης: Γαλλική Τάρτα με Μήλα – Η γαλλική μηλόπιτα
Υλικά
Ζύμη
200 γρ. βούτυρο αγελάδας (πολύ κρύο)σε κύβους
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κρέμα
350γρ. γάλα πλήρες
80γρ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κρόκοι αυγών
40 γρ.κορν φλάουρ
1 βανίλια
150γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί για να αναμιχθεί μέσα στην κρέμα αφού έχει κρυώσει πρώτα
Εκτέλεση
Τη ζύμη αφού την πλάσουμε την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά. Επάνω βάζουμε ότι φρούτο θέλουμε.
Για ευκολία βάζω μερικές φορές έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης.
Δοκιμάστε επίσης: Φανταστική Τάρτα Σπανάκι με Σιμιγδαλένια Ζύμη και Μπεσαμέλ
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Μαρία Κατσώνη
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο