Μια vegan συνταγή με αραβική πίτα, σπιτικά φαλάφελ και σως ταχίνι, πολύ νόστιμη και έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά!!!
Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
μισό μάτσο μαϊντανό
3 κ.γ. κίμινο σκόνη
3 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
λίγη κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, σουσάμι, λάδι
1 κ.γ. μπέικιν παουντερ
4 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ, τα σουρώνουμε και τα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουν ψίχουλα.
Τα βάζουμε σε λεκάνη, κόβουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί, τα πλάθουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Σως ταχίνι
4 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γ. μέλι
Χυμό και ξύσμα λεμονιού
αλάτι πιπέρι σκόρδο ανάλογα τις γεύσεις μας
Τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολάκι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Βικη Αναματερου
Μην χάσετε
Σοκολατένιο Vegan Κέρασμα με Χουρμάδες
Είστε Vegan; Θα λατρέψετε αυτό το στιφάδο με κάστανα και μανιτάρια