Αυτή η εύκολη συνταγή για ανατολίτικα σιροπιαστά συνδυάζει την αρωματική γεύση τους και το εντυπωσιακό σχέδιο με χτένα. Είναι αδύνατον να αρκεστείτε μόνο σε ένα.
Υλικά για τα ανατολίτικα σιροπιαστά:
250 γρ. βούτυρο
150 ml ηλιέλαιο
250 γρ. γιαούρτι
1 μέτριο αυγό
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
300 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
1 φλιτζάνι αμύγδαλα σπασμένα για τη γέμιση
Ολόκληρα αμύγδαλα για διακόσμηση
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Εκτέλεση για τα ανατολίτικα σιροπιαστά:
- Βάζουμε σε μια λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ τα υλικά και τα ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει ένα λείο ζυμαράκι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 με 20 λεπτά.
- Το κόβουμε σε ίσα μέρη και το ανοίγουμε λεπτά φύλλα. Με ένα κουπ πατ ή με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά.
- Παίρνουμε μια καινούργια τσατσάρα και πλαταίνουμε λίγο το στρογγυλό μας να φτάσει στο μέγεθος της τσατσάρας. Βάζουμε στη μέση λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε και το κλείνουμε ρολάροντάς το πάνω στην τσατσάρα για να κάνει το σχεδιάκι. Ενώνουμε τις δύο άκρες.
- Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 αέρα και αντιστάσεις περίπου μισή ώρα (ανάλογα με τον φούρνο μας) για να ροδίσουν όμορφα.
- Όσο ψήνονται εμείς βράζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρολίτσα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 10 λεπτά. Μόλις το σβήσουμε μπορούμε να ρίξουμε μέσα και 3 κ.σ. από κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας ή κονιάκ για να δώσει ποιο ωραία γεύση.
- Μόλις βγουν από τον φούρνο τα ρίχνουμε αμέσως σε χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να ρουφήξουν μέχρι μέσα. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα σερβίρουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Tania OikMan
Δείτε ακόμη Σάμαλι Νηστίσιμο και Αλάδωτο
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο