Αλμυρά κουλουράκια με τυρί για ενα γρήγορο και εύκολο σνακ για όλες τις ώρες που θα αγαπηθεί από όλους!
Υλικά για τα αλμυρά κουλουράκια με τυρί:
250 γρ. μαργαρίνη soft
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλ. αλάτι
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού τριμμένο τυρί
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για επάλειψη:
1 αυγό
λίγο γάλα
σουσάμι, μαυροσίσαμο (προαιρετικά)
***ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΤΕ!!! ΚΟΥΠΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΉ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ !!!
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο, το ηλιέλαιο και τα αυγά να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη και το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω) και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια. Φτιάχνουμε ότι σχήματα θέλουμε ή κόβουμε με κουπ πατ. Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο γάλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσίσαμο .
Ψήνουμε στους 170⁰C στον αέρα για 25-30 λεπτά ανάλογα το σχήμα τους και το φούρνο σας.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Katerina Dasklpl