Η ευκολότερη ζύμη για αγνόπιτες Κρήτης που η ονομασία τους προέρχεται από την «αγνιά» δηλαδή αγνή, μαλακή ζύμη. Η κλασική γέμιση είναι με ξινομυζήθρα αλλά και η φέτα είναι ιδανική.
Αγνόπιτες Κρήτης
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές και το μέλος Χριστινα Καλογιαννη
Υλικά Συνταγής
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 μαγιά
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. ρακι
- 2,5 κ.γ. χυμό λεμόνι
- Αλάτι
- 350 γρ. φέτα
- 300 γρ. αλεύρι
Οδηγίες συνταγής
- Διαλύω τη μαγιά στο νερό, βάζω αλάτι, λάδι, ρακί, λεμόνι και τέλος το αλεύρι και ζυμώνω.
- Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει μισή ώρα.
- Κόβω κομμάτια ζύμης και τα ανοίγω στρογγυλά. Βάζω φέτα κλείνω σαν πουγκί και τα πατάω λίγο από πάνω
- Τα αφήνω ξανά 15 λεπτά να φουσκώσουν και τηγανίζω.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο