Ένα νόστιμο και αφράτο κέικ με τρούφα για εσάς ή τους καλεσμένους σας. Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων.
Νόστιμο και αφράτο κέικ με τρούφα
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Elena Psillia
Υλικά Συνταγής
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανιλιες
- 1 κούπα γάλα
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 70 γρ. τρούφα
- Κακάο
- Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες συνταγής
- Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, να τα απορροφά το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες. Μετά προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι τελειώνοντας με το αλεύρι. Μόλις τα υλικά ενωθούν προσθέτουμε τη τρούφα την οποία έχουμε αλευρώσει ελαφρά για να μην κάτσει στον πάτο και ανακατεύουμε. Σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα αδειάζουμε το 1/3 από το μείγμα μας και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. Καλύπτουμε με το μισό από το μείγμα που έμεινε και πασπαλίζουμε πάλι με σκόνη κακάο. Στο τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για περίπου 1 ώρα. Εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας.
- Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη. Γίνεται αφρός!!
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο