Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Νηστίσιμα φαγητάΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΣυνταγές γλυκώνΣυνταγές των ομάδων του FB

Αφράτη Πετιμεζόπιτα

Αφράτη Πετιμεζόπιτα
Αφράτη Πετιμεζόπιτα

Αφράτη πετιμεζόπιτα και εύγεστη, τέλεια με τον πρωινό καφέ και για νηστίσιμο επιδόρπιο.

Αφράτη πετιμεζόπιτα

πετιμεζόπιτα,νηστίσιμο επιδορπιο,συνταγή για πετιμεζόπιτα,συνταγές γλυκών
συνταγή για πετιμεζόπιτα

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ξένια Δάρρα

πετιμεζόπιτα,νηστίσιμο επιδορπιο,συνταγή για πετιμεζόπιτα,συνταγές γλυκών

Αφράτη Πετιμεζόπιτα

syntages gia olous Αφράτη Πετιμεζόπιτα Αφράτη Πετιμεζόπιτα Εκτύπωσε
Nutrition facts: Θερμίδες fat
Βαθμολογία 5.0/5
( 1 αστέρια )

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλυτζ. τσαγιού πετιμέζι
  • 1 φλυτζ. τσαγιού λάδι (μισό ελαιόλαδο και μισό αραβοσιτέλαιο)
  • ½ φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1½ κουτ. γλυκού κοφτό σόδα μαγειρικής
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλλα σκόνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας τεντούρα ή λικέρ ούζο ή ούζο
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες συνταγής

  1. Σ᾿ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι και τα χτυπάμε στο μίξερ για 5′, μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι, την τεντούρα και το μοσχοκάρυδο.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, (πάνω απ’ το μείγμα γιατί φουσκώνει) και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα, μαζί με την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο – λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
  5. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί Ν°30 (διαμ. εκ.) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε την πετιμεζόπιτα στον αέρα, στους 165°C, για 30′- 35′ περίπου, ώσπου να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
  7. Για να δούμε αν το γλυκό μας είναι έτοιμο, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ταψιού και αν βγει στεγνή είναι έτοιμο, αλλιώς το ψήνουμε για λίγο ακόμη.

 

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Κέικ Μοχίτο: Mojito Cake το απόλυτο καλοκαιρινό κέικ που έχει “κατεδαφίσει” το Ίντερνετ [Βίντεο]

syntages gia olous

Ρεβίθια με Μελιτζάνες – Η Σερραϊκή συνταγή που θα λατρέψεις

Jimmy Taylor

Πουτίγκα με Τραχανά

Jimmy Taylor