Μπιφτεκόπιτες που λιώνουν στο στόμα. Εξαιρετικές μπιφτεκόπιτες για όλες τις ώρες, για το σχολείο, το κολατσιό, τη δουλειά.
Το ζυμαράκι είναι απίστευτο και λιώνει σαν τον βαμβάκι στο στόμα.
Υλικά για το ζυμαράκι
Αυτή η ζύμη κάνει για τα πάντα όπως τυροπιτάκια, πίτσα, πεινιρλί και ό,τι άλλο έχει να κάνει με ζυμαράκι.
- Ένα ποτήρι ζεστό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 ποτήρι γιαούρτι
- 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει με το δικό μου ποτήρι πήρε 850 γραμμάρια
Μίνι Πιτάκια με Σουσάμι: Ιδανικό Σνακ για το Σχολείο. Οικονομικά και πολύ υγιεινά
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα έριξα πρώτα το χλιαρό νερό με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και την μαγιά, ανακάτεψα και άφησα 5 λεπτά.
Πρόσθεσα ένα ποτήρι του νερού γιαούρτι, ένα ποτήρι λάδι, τα δύο αυγά και το αλάτι. Χτύπησα με το σύρμα και έριξα σιγά-σιγά το αλεύρι. Ανακάτεψα με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός και στη συνέχεια με το χέρι
Έφτιαξα ένα ζυμαράκι που είναι σαν βαμβάκι. Το σκέπασα και το άφησα στην άκρη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί.
Στην συνέχεια πήρα ζυμαράκι στο μέγεθος πορτοκαλιού μέτριου και έφτιαξα μία μπαλίτσα.
Ακουμπάμε πάνω στον πάγκο και ανοίγουμε με τα δάχτυλα μία πίτα αρκετά μεγαλούτσικη. Βάζουμε κάτω-κάτω μία φέτα τυρί του τοστ, μισή γαλοπούλα, μισό μπιφτέκι (εγώ έβαλα μπιφτέκι ψημένο κοτόπουλο) δύο λεπτές φετούλες πιπεριά και κέτσαπ. Κλείνωουμε δεξιά και αριστερά με τα δάχτυλα και ρολάρουμε για να κλείσει η πιτούλα
Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού. Ψήνουμε 25 με 30 λεπτά σε αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και την Γωγώ Σαμίου