Μια συνταγή για σπιτική σοκολάτα Dubai που με την τραγανή υφή του κανταϊφιού και την αρωματική γεύση του φιστικιού έχει κατακτήσει τον κόσμο.
Υλικά για τη σοκολάτα Dubai:
220 γρ. κανταΐφι
50 γρ. βούτυρο
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος της αρεσκείας σας
150-200 γρ. φυστικοβούτυρο (Αιγίνης)
1 κ.σ. ταχίνι
Δείτε ακόμη Fudge σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι , το τσιγαρίζουμε με το βούτυρο, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα .
- Το αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά να κρυώσει.
- Μετά προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το ταχίνι.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα σοκολάτας σε ειδική φόρμα σοκολάτας.
- Γυρνάμε την φόρμα να απλωθεί παντού η σοκολάτα, χτυπάμε στον πάγκο να βγει ο αέρας για να μην έχουμε τρυπούλες στην σοκολάτα μας.
- Ξαναγυρνάμε την φόρμα να απλωθεί ομοιόμορφα η σοκολάτα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να παγώσει η σοκολάτα.
- Μετά συμπληρώνουμε την γέμιση μας και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Άμα θέλετε βάζετε και λίγο ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
Αυτή η δοσολογία είναι για περίπου δυο σοκολάτες των 500 γρ.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Xenia Eleftheriadou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο