Αφράτοι κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας και ρύζι μαγειρεμένο στη γάστρα.
Υλικά για τους κεφτέδες με σάλτσα:
1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι, χοιρινό)
14-15 φρυγανιές τριμμένες
2 αυγά
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ρίγανη
Μαϊντανό
Λίγο κύμινο
Λάδι
Για το ρύζι:
2 κούπες του τσαγιού ρύζι κίτρινο (μπονέτ και καρολίνα)
4 κούπες του τσαγιού νερό ζεστό
Ελαιόλαδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη,
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
Αλάτι
1/2 λεμόνι το χυμό του
Μια κουταλιά της σούπας ζωμός σε σκόνη Maggi Νοστιμιά
Εκτέλεση:
- Ζυμώνω καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσουν τα υλικά.
- Πλάθω σε κεφτέδες και τους τηγανίζω ελαφρώς.
- Σε μια κατσαρόλα βάζω τους κεφτέδες, 500 ml σάλτσα ντομάτας, λάδι, αλάτι, πιπέρι, νερό χλιαρό να τα σκεπάζει και σιγοβράζω μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Για το ρύζι, βάζω όλα τα υλικά στη γάστρα και ψήνω στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος τσιουκανη ελενη Σάκης
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο