Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας με κρεμώδη υφή. Μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι πιλάφι.
Υλικά για το κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας:
1 κοτόπουλο σε κομμάτια
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Πιπέρι, ρίγανη, αλάτι, 2 δαφνόφυλλα, 3 μπαχάρια στρογγυλά, λίγη κανέλα
2-3 σκελίδες σκόρδο ή σκόνη σκόρδου
Δείτε ακόμη Γιουβέτσι Κοτόπουλο
Εκτέλεση:
- Κόβω και βάζω πρώτα το κοτόπουλο σκέτο στην κατσαρόλα να απορροφήσει όλα τα υγρά του και σβήνω με λίγο ξύδι για να σπάσει η μυρωδιά του.
- Ρίχνω το λάδι στην κατσαρόλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχάρια και τσιγαρίζω αρκετά καλά.
- Σβήνω με το κρασί και περιμένω να εξατμιστεί. Ρίχνω νερό και βράζω για 40 λεπτά.
- Στο τέλος στύβω τα λεμόνια και ανακατεύω με το κορν φλάουρ.
- Ρίχνω και περιμένω μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
- Σερβίρω με πατάτες τηγανιτές ή ακόμα και ρύζι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο