Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
ΚοτόπουλοΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΣυνταγές των ομάδων του FB

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα
Κερκυραϊκή Παστιτσάδα

Εμβληματικό φαγητό η κερκυραϊκή παστιτσάδα. Πλούσια, μοσχοβολιστή, είναι ακαταμάχητη. Μπορεί κάποιοι να τη φτιάχνουν με μοσχάρι, άλλοι με κοτόπουλο και οι μερακλήδες με κόκορα αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει το σπετσερικό της για να έχει αυτή την μοναδική γεύση.

Υλικά για την κερκυραϊκή παστιτσάδα:

1 κοτόπουλο βάρους 1.500-1.800 γρ., κομμένο στα 6
1 πακέτο (500 γρ.) ταλιατέλες
2 ξερά κρεμμύδια σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γρ. πελτέ ντομάτας
160 ml κόκκινο ξηρό κρασί
350 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
50 γρ. σπετσερικό (ένα μείγμα μπαχαρικών με πικάντικη γεύση και χρώμα σκούρο κόκκινο )
2 φύλλα δάφνης
200 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις ταλιατέλες για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  • Τις στραγγίζουμε και τις διατηρούμε κατά μέρος ζέστες.
  • Παράλληλα, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Βγάζουμε τα κομμάτια και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και στο λάδι της κατσαρόλας σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσει να πιάνει ελαφρώς στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και το σπετσερικό και ανακατεύουμε για να διαλυθεί στο υγρό.
  • Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να μείνει με μια ωραία, πυκνή σάλτσα.
  • Μοιράζουμε το κοτόπουλο σε πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του. Συνοδεύουμε με τις ταλιατέλες και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με την τριμμένη μυζήθρα. Σερβίρουμε αμέσως.

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Βικτωρία Νακα

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Εύκολο Cheesecake Μπακλαβά

Jimmy Taylor

Μπατζίνα με κολοκυθάκια: Το καλύτερο συνοδευτικόγια το καλοκαιρινό τραπέζι

Μαίρη Φρέση

Κοκκινιστό Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Φέτα σε Πήλινο

Jimmy Taylor

Μπάρες Δημητριακών με Ταχίνι

syntages gia olous

Χοιρινό Κατσαρόλας Λεμονάτο

Jimmy Taylor

Πηλιορείτικο Σπετζοφάι

syntages gia olous