Κοσιάφι μια κομπόστα με αποξηραμένα φρούτα που τρώγεται ωραία και ζεστή και κρύα.
Υλικά για το κοσιάφι:
200 γρ. σύκα αποξηραμένα
200 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
200 γρ. χουρμάδες
200 γρ. βερίκοκα
150 γρ. σταφίδες
1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη (ίσως και λιγότερο)
1 ξυλάκι κανέλας
2-3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά και ρίχνουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει καλά.
- Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν 20-25 λεπτά περίπου.
- Θέλουμε να μείνουν με όχι πολύ σιρόπι, να έχει φτάσει μέχρι κάτω από την επιφάνεια
- των φρούτων, μέχρι τη μέση περίπου.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος τσιουκανη ελενη Σάκης
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο