Συνταγές γλυκών

Ζακυνθινά Μαλακά Παξιμάδια Πορτοκαλιού

Παραδοσιακά ζακυνθινά παξιμάδια πορτοκαλιού που είναι ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ και για να τα βουτάνε τα παιδιά στο γάλα. Είναι νηστίσιμα και μπορείτε να τα απολαμβάνετε όλο το χρόνο. Πάρτε τα μαζί σας στη δουλειά και τα παιδιά σας στο σχολείο.

Ζακυνθινά Μαλακά Παξιμάδια Πορτοκαλιού

Ζακυνθινά Παξιμάδια Πορτοκαλιού

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Λένα Χριστοπούλου

Ζακυνθινά Μαλακά Παξιμάδια Πορτοκαλιού

syntages gia olous Ζακυνθινά Μαλακά Παξιμάδια Πορτοκαλιού Εκτύπωσε
Σερβίρει: 40 παξιμάδια Χρόνος Προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: Θερμίδες fat
Βαθμολογία 5.0/5
( 2 αστέρια )

Υλικά Συνταγής

  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. κανέλλα σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κ. σ. γλυκάνισο σπόρους
  • 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού ή εκχύλισμα πορτοκαλιού σε σκόνη
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 κούπα σταφίδες ξανθές
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 720-750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Προαιρετικά σουσάμι για το στόλισμα

Οδηγίες συνταγής

  1. Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά (λάδι, χυμό πορτοκαλιού).
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το γλυκάνισο, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με το χέρι μας ή σύρμα για να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε ένα μέρος από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε για να πάει παντού το διογκωτικό.
  4. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά, μέχρι να πάρει τα 700 γρ.
  5. Αν κολλάει στα χέρια μας η ζύμη, προσθέτουμε μία-μία κουταλιά αλεύρι ακόμα, έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη σαν των κουλουριών, να πλάθεται δηλαδή χωρίς να κολλάει. Η ζύμη μας θέλουμε να είναι πολύ μαλακή. Ίσα που να μπορούμε να τη διαμορφώσουμε σε κουλούρι. Όταν χώρισα σε 4 μέρη και έφτιαχνα τα κουλούρια, ήταν χαρακτηριστικό ότι κολλούσε λίγο στα χέρια μου. Μαλακή ζύμη, μαλακά παξιμάδια. Όσο περισσότερο αλεύρι θα βάζετε, τόσο πιο σκληρά παξιμάδια θα προκύψουν.
  6. Πλάθουμε 4 μικρά και λεπτά (θα φουσκώσουν πολύ) μακρόστενα κουλούρια (σαν φρατζόλα), τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή σε λαδωμένο ταψί και τα χαράζουμε μέχρι κάτω σε στενόμακρα κομμάτια πάχους ενός λεπτού δαχτύλου. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε σουσάμι από πάνω.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 35 λεπτά σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Μετά τα 20 λεπτά, πρόσθεσα αλουμινόχαρτο γιατί είχαν πάρει χρώμα. Ξεκίνησα με 190 βαθμούς χωρίς αέρα και χαμήλωσα στους 180 όταν πήραν χρώμα. Δοκίμασα ένα στη μισή ώρα, ήταν έτοιμο, οπότε τα έβγαλα στα 35 λεπτά. Αν τα θέλετε πιο σκληρά, αφήστε τα παραπάνω.
  8. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και δεν τα πειράζουμε μέχρι να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε μεταξύ τους, κάθε φορά όσα θέλουμε. Δεν σκληραίνουν με τις μέρες !
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
syntages gia olous

Recent Posts

Μελιτζάνες με Φέτα στο Φούρνο

Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Αφράτη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024