Το θέμα που δίχασε κάθε λάτρη της σοκολάτας, παίρνει την απάντησή του. Η σοκολάτα έχει ένα σκούρο καφέ χρώμα λόγω του κακάου που έχει. Έτσι έχουμε διάφορους τύπους από μαύρη σοκολάτα μέχρι τις σοκολάτες γάλακτος, ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε κακάο και βούτυρο από κακάο. Τυπικά μια μαύρη σοκολάτα πρέπει να περιέχει μόνο κακάο, ζάχαρη, βούτυρο κακάου, λεκιθίνη και βανίλια.
Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει σκόνη κακάου. Περιέχει μόνο βούτυρο κακάου, γάλα, ζάχαρη, λεκιθίνη και βανίλια. Οπότε τεχνικά δεν είναι σοκολάτα. Το βούτυρο κακάο είναι ουσιαστικά φυτικό λίπος σαν το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο, μόνο που προέρχεται
από κόκκους κακάο.
–Πηγή: Βιοχημικός. https://bioximikos.gr/topics/nutrition-metabolism/345-einai-sokolata-hleyki-sokolata
Δείτε ακόμα: Συνταγή Σοκολατάκια Κάστανο!
Δείτε ακόμα: Πώς φτιάχνουμε βουτυρόκρεμα για τα γλυκά μας (frosting)
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς. Βάλτε σε μπόλ το αλεύρι,το κακάο την βανίλια,το μπαίκιν και το αλάτι. Χτυπήστε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και περιμένετε να ενσωματωθούν προτού ρίξετε το επόμενο. Προσθέστε το 1/3 του μείγματος του αλευριού κάθε φορά εναλλάξ με το μισό γάλα + κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά μην το παρακάνετε.
Γεμίστε την κάθε θήκη στα 3/4 της χωρητικότητας της. Ψήστε για 17 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν η τρυπήστε τα με οδοντογλυφίδα και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμα. Αφήστε τα στις θήκες τους για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Χτυπήστε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Μετά ρίξτε σταδιακά την άχνη μέχρι να ενσωματωθεί στο βούτυρο. Ρίξτε την σοκολάτα κουταλιά κουταλιά (να την έχετε αφήσει να κρυώσει).
Στολίστε τα κάπκεικς σας με την βουτυρόκρεμα χρησιμοποιώντας μύτη κορνέ για ροζέτες. Πασπαλίστε τα με κόκκινη ζάχαρη διακόσμησης και λίγα χρυσά βρώσιμα φλέικς. Βάλτε στην κορυφή μια μικρή χιονονιφάδα από κόκκινη ζαχαρόπαστα.
Δεν χρειάζονται ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
via koykoycook
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More