Χαλβάς με αλεύρι, ένα ταπεινό, παραδοσιακό γλυκό της γιαγιάς που δεν έχει να ζηλέψει σε γεύση άλλα γλυκά.
Χαλβάς με αλεύρι
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Ελενη Βαγενα
Υλικά Συνταγής
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Στη μύτη του κουταλιού γαρύφαλλο τριμμένο
Οδηγίες συνταγής
- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι. Καβουρδίζουμε να πάρει ωραίο χρώμα.
- Με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνουμε ένα σιρόπι και το ρίχνουμε προσεχτικά στο αλεύρι.
- Αφήνουμε να βράσει για λίγο. Κάνουμε ” κουταλιές” και τις πασπαλίζουμε με κανελλοζάχαρη.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο