Πεντανόστιμα και νηστίσιμα τρουφάκια πορτοκαλιού για κέρασμα τις γιορτινές μέρες που έρχονται!
Υλικά για τα τρουφάκια πορτοκαλιού:
Φλούδες πορτοκαλιού
Ζάχαρη
Νερό
Φρυγανιά
Κουβερτούρα
Οι αναλογίες έχουν ως εξής: για 1 κούπα τριμμένες φλούδες βάζουμε από 1 κούπα νερό και 1 κούπα ζάχαρη.
Η σοκολάτα είναι περίπου 300 γρ. ανάλογα πόσο μεγάλα θα τα φτιάξετε.
Εναλλακτικά, μπορούν να τυλιχτούν και σε ινδοκάρυδο ή κακάο ή τριμμένα αμύγδαλα ή σκέτα.
Δείτε ακόμη Χιονούλες με Μπισκότα
Εκτέλεση:
- Βράζω τις φλούδες από πορτοκάλι ή μανταρίνι 3 φορές για να ξεπικρίσουν.
- Αφού κρυώσουν λίγο τις πολτοποιώ στο μούλτι.
- Μετράω σε κούπες τις φλούδες, νερό και ζάχαρη και τα βράζω μέχρι να γίνουν σα μαρμελάδα.
- Αφήνω να κρυώσει και ανακατεύω με φρυγανιά τριμμένη μέχρι να γίνει ένα μίγμα σφιχτό
- Βάζω ψυγείο να σφίξει και πλάθω σε μπαλίτσες.
- Τυλίγω σε λιωμένη κουβερτούρα ή ινδοκάρυδο.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές και το μέλος Αναστασία Θεοχαροπούλου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο