Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συνταγές γλυκώνΣυνταγές για παιδιά

Σπιτικές Καραμέλες Γάλακτος σε 6 Λεπτά

Σπιτικές Καραμέλες Γάλακτος σε 6 Λεπτά
Σπιτικές Καραμέλες Γάλακτος σε 6 Λεπτά

Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα σπιτικές καραμέλες γάλακτος σε μόλις 6 λεπτά για μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά για τις σπιτικές καραμέλες γάλακτος:

1 κούπα ζάχαρη
¼ κούπας νερό
½ κούπα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Μια πρέζα αλάτι (για να εξισορροπηθεί η γλύκα)

Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους, με βαρύ πάτο, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό.
  • Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Αφήστε τη ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς χωρίς να ανακατέψετε καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει κρυστάλλωση της ζάχαρης.
  • Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, θα αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες μετά από ένα ή δύο λεπτά. Οι φυσαλίδες θα γίνουν μεγαλύτερες και στη συνέχεια μικρότερες καθώς το νερό εξατμίζεται.
  • Μετά από 4-5 λεπτά, το σιρόπι θα πάρει ένα όμορφο κεχριμπαρένιο χρώμα. Αυτό είναι το στάδιο καραμελώματος που θέλετε.
  • Αφαιρέστε αμέσως το τηγάνι από την εστία της κουζίνας. Ρίξτε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Να είστε προσεκτικοί, καθώς το μείγμα θα φουσκώσει έντονα.
  • Ρίξτε και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να έχετε μια λεία, μεταξένια καραμέλα.
  • Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί που χωράει στο ψυγείο και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 1-8 ώρες για να σφίξει.
  • Κόψτε σε καραμέλες και τυλίξτε τις.

Χρήσιμες συμβουλές:

  • Ο συνδυασμός ζάχαρης και νερού είναι καθοριστικός. Το πολύ νερό μπορεί να αραιώσει την καραμέλα, ενώ το πολύ λίγο μπορεί να την κάψει.
  • Πρέπει να προσέχετε συνεχώς καθώς η αλλαγή από το διαυγές σιρόπι στην κεχριμπαρένια καραμέλα μπορεί να είναι γρήγορη.
  • Βεβαιωθείτε ότι η εστία της κουζίνας διατηρεί σταθερή μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πολύ ψηλή, κινδυνεύει να καεί. Πολύ χαμηλή και δεν θα καραμελώσει σε 6 λεπτά.
  • Αν παρατηρήσετε ότι η ζάχαρη κρυσταλλώνει στα πλαϊνά του τηγανιού, απλώστε την με ένα βρεγμένο πινέλο ζαχαροπλαστικής.

πηγή

Δείτε επίσης Η πιο Εύκολη Σπιτική Μαρμελάδα Λεμόνι

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Ανατολίτικα Σιροπιαστά

syntages gia olous

Συνταγή για Banoffee σε 10′!

Elina K.

Πορτοκαλόπιτα

syntages gia olous

Ρωξάκια με Καρύδι και Πορτοκάλι

Jimmy Taylor

Λαχταριστά Mekista ή αλλιώς τηγανίτες!

Elina K.

Συνταγή για Σπιτικό Ανθός Αραβοσίτου Κρέμα Βανίλια

Jimmy Taylor