Φτιάξτε σπιτικές φλωρεντίνες για ένα εύκολο γλυκό κέρασμα και βουτήξτε τις μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερτούρα.
Υλικά για σπιτικές φλωρεντίνες:
70 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη
70 γρ. μέλι
220 γρ. αμύγδαλα φιλέ
250 γρ. κουβερτούρα
Δείτε ακόμη Σκαλτσούνια Νηστίσιμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνω την ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρω από την φωτιά ρίχνω το αμύγδαλο και ανακατεύω πολύ καλά.
- Ρίχνω το μείγμα σε ρηχό ταψάκι 25*32 στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνω μέχρι να ροδίσουν οι φλωρεντίνες γύρω στα 15-20 λεπτά.
- Τις βγάζω από το φούρνο να τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά.
- Τις κόβω σε τρίγωνα και τις βουτάω στην λιωμένη κουβερτούρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Eleni Kalisperati
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο