Εύκολα σπιτικά σουδάκια με κρέμα, που θα ξετρελάνει την οικογένεια. Ένα κλασικό γαλλικό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι!
Υλικά για τα σπιτικά σουδάκια:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml γάλα
160 ml νερό
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
300 γρ. αυγά
10 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Δείτε ακόμη Αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
- Μόλις ξεκινήσει να παίρνει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με μια κουτάλα.
- Αφού γίνει ένα ζυμαράκι, βάζουμε το κατσαρολάκι μας πάλι στη φωτιά και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό περίπου.
- Αδειάζουμε το ζυμαράκι μας στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το φτερό για να κρυώσει.
- Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βάζουμε το ζυμάρι μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε, αφήνοντας απόσταση γιατί γίνονται διπλάσια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Χρυσάνθη Γαλάνη
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο