Ρολάκια κανέλας με μία αφράτη σπιτική ζύμη, με γέμιση κανέλας και γλυκό γλάσο.
Υλικά για τα ρολάκια κανέλας:
Για τη ζύμη
300 ml χλιαρό γάλα
100 γρ. ζάχαρη
90 γρ. βούτυρο λιωμένο
10 γρ. ξηρή μαγιά
2 αυγά
750 γρ. αλεύρι δυνατό
Λίγο αλάτι
1 βανιλίνη (προαιρετική)
Για τη γέμιση
140 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
15 – 20 γρ. κανέλα
Για το γλάσο
110 γρ. τυρί κρέμα
1 βανιλίνη
35 γρ. ζάχαρη άχνη
8 κ.σ γάλα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζω το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί καλά η μαγιά.
- Το αφήνω για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και μετά βάζω τα αυγά, το βούτυρο, την βανίλια και ανακατεύω.
- Μετά προσθέτω το μισό αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύω. Ενσωματώνω σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Εαν κολλάει λίγο το μίγμα δεν πειράζει αφήστε το να φουσκώσει κανονικά.
- Ετοιμάζω την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
- Όταν φουσκώσει η ζύμη την ανοίγω σε ορθογώνιο και απλώνω την γέμιση να πάει παντού. Το κάνω ρολό και το κόβω σε κομμάτια.
- Τα βάζω σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνω στους 180 στον αέρα.
- Ετοιμάζω και το γλάσο ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί και όταν ψηθούν το βάζω από πάνω.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Demetra Sylivrianou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο