Συνταγή για το προφιτερόλ με γάλα αμυγδάλου και γκοφρέτες. Αυτό το γλυκό είναι διαφορετικό και θα το λατρέψουν τα παιδιά σαν κέρασμα.
Υλικά για το προφιτερόλ:
5-6 γκοφρέτες
1 συσκευασία φυτική σαντιγί μισού λίτρου
1/2 – 1 φλυτζάνι τσαγιού άχνη για τη σαντιγί (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλετε)
Για την κρέμα σοκολάτας:
5 κ.σ. κάπως φουσκωτές άνθος αραβοσίτου βανίλια (που βράζεται)
6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
4 κ.σ. γεμάτες κακάο
2 αυγά
Λίγη υγρή βανίλια ή λίγη βανίλια σκόνη
3/4 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα
500 γρ. γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση:
- Σπάζω τις γκοφρέτες σε κομματάκια. Χτυπάω τη σαντιγί με την άχνη και τη βάζω στο ψυγείο.
- Σε κατσαρολάκι βάζω το ανθός, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και 450 γρ. γάλα κούπα κούπα ανακατεύοντας. Κρατάω περίπου 50 γρ, γάλα.
- Βάζω στη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει. Μη σας φοβίζουν τυχόν σβολάκια. Θα φύγουν στη συνέχεια. Μόλις αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας. Γίνεται λεία κ γυαλιστερή. Στη συνέχεια και το κρύο γάλα ανακατεύοντας πάλι. Αφήνω να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτω 6 γεμάτες κουταλιές από τη σαντιγί χτυπώντας λίγο με μίξερακι κι ανακατεύοντας με κουτάλι. Έχω μια αφράτη κρέμα.
- Το στήσιμο δικό σας. Εγώ έκανα ατομικά με μια γεμάτη κουταλιά κρέμας σοκολάτας στον πάτο, λίγα κομματάκια γκοφρέτας, λίγη σαντιγί, λίγη κρέμα σοκολάτας πάλι, ξανά κομματάκια, κι από πάνω μισή μισή σαντιγί και κρέμα σοκολάτας. Για διακόσμηση τριμμένη γκοφρέτα.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Βασιλική Παπαδημητρίου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο