Πορτοκαλόπιτα το πιο ωραίο χειμωνιάτικο γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι για το μοναδικό του άρωμα και τη ζουμερή γεύση του.
Υλικά για την πορτοκαλόπιτα:
Για το σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
200 ml χυμό πορτοκαλιού
Μισό ακέρωτο πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας
Για την μείγμα
4 μεσαία αυγά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι
200 ml καλαμποκέλαιο
2 ολόκληρα πορτοκάλια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 μπέικιν πάουντερ
500 γρ. φύλλο κρούστας
Προετοιμασία:
- Ψιλοκόβουμε το φύλλο κρούστας , το απλώνουμε σε πετσέτα κουζίνας και το ανακατεύουμε για να στεγνώσει .
- Βράζουμε τα 2 πορτοκάλια καλά, περίπου μισή ώρα και αφήνουμε να κρυώνουν.
- Τα κόβουμε, αφαιρούμε τυχόν σπόρια ή σκληρές μεμβράνες και τα πολτοποιούμε.
- Για το σιρόπι βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το μισό πορτοκάλι, το ξυλάκι κανέλας. Μόλις αρχίσει ο βρασμός μετράμε 5 λεπτά. Το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τον χυμό και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πολτό των πορτοκαλιών, το μπέικιν, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
- Στο τέλος προσθέτουμε λίγα λίγα τα στεγνά ψιλοκομμένα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (25Χ35 εκατοστά).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 – 180 βαθμούς , στις αντιστάσεις για περίπου 45 – 50 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Kassiani Grigoriadou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο