Πάστα φλώρα, ένα γλυκάκι νηστίσιμο μιας που σήμερα ξεκινάει η νηστεία. Μαζί με τον πρωινό καφέ είναι εξαιρετική.
Υλικά για την πάστα φλώρα:
Μία κούπα σπορέλαιο
Μία κούπα χυμό πορτοκάλι φυσικό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
Τέσσερις κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μαρμελάδα ροδάκινο
Δείτε ακόμη Fudge σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε μία λεκανίτσα τοποθετούμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το χυμό του ,τις βανίλιες και το λικέρ ,τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Την τοποθετούμε σε ένα ταψί , κρατάμε λίγο από τη ζύμη για να κάνουμε τα κορδόνια και γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε στους 190 μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη από πάνω.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος Ανδρομάχη Κουτσίδη