Φτιάξε αφράτη μπουγάτσα σοκολάτας με σπιτικό φύλλο και φάτε την ζεστή όσο η κρέμα είναι υγρή.
Υλικά για τη μπουγάτσα σοκολάτας:
Για το φύλλο:
300 γρ. αλεύρι
150 ml νερό
30 ml λάδι
10 γρ. αλάτι
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα σοκολάτα:
4 αυγά μεσαία
1 ζαχαρούχο
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
500 γρ. γάλα πλήρες
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
170 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
100 γρ. βούτυρο
1 πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε, ανοίγουμε ένα φύλλο μεγάλο, απλώνουμε μαλακή μαργαρίνη τυλίγουμε σε πούρο, μετά σε σαλιγκάρι, το βάζουμε σε σακουλάκι και μπαίνει στο ψυγείο.
- Την άλλη μέρα ανοίγουμε ένα φύλλο σε λαδωμένο πάγκο με πλάστη και μετά με τα χέρια μας λαδωμένα το ανοίγουμε όσο είναι ο πάγκος να γίνει διαφανές.
- Βάζουμε μέσα την κρέμα σοκολάτα και την απλώνουμε όσο ένα μακρόστενο ταψί, διπλώνουμε πολλές φορές και χαράζουμε ελαφρώς.
- Ψήνουμε στους 200*C μέχρι να πάρει χρώμα, βγάζουμε γυρίζουμε την μπουγάτσα από την άλλη μεριά και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Την βγάζουμε, την κόβουμε εκεί που έχουμε χαράξει και αχνίζουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε και ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Kiki Maxairidou
Δείτε επίσης Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο