Πανεύκολη συνταγή για μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ, σοκολάτα και βανιλια με γεύση που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.
Υλικά για το μπισκοτογλυκό ψυγείου:
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
Λικέρ της αρεσκείας σας αραιωμένο
Ένα φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
Ένα φακελάκι ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
Ένα φακελάκι Garni σαντιγί
Ένα Λίτρο γάλα
Τρούφα και κερασάκια για την διακόσμηση
Δείτε ακόμη Ρολάκια με Μαρμελάδα Φρούτα του Δάσους & Frosting Τυρί Κρέμα!
Εκτέλεση:
- Σε πυρέξ 20Χ33 βάζουμε μια στρώση μπισκότα αφού πρώτα τα βουτήξουμε για ελάχιστα στο αραιωμένο λικέρ.
- Χτυπάμε στο μίξερ 400 γρ. γάλα με το φακελάκι της βανίλιας για 5 λεπτά. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Ξανά μπισκότα. Ξανά γάλα, χτυπάμε την κρέμα σοκολάτα. Απλώνουμε. Ξανά στρώνουμε μπισκότα ( πάντα βουτηγμένα στο λικέρ).
- Στο μίξερ, ξανά γάλα, τα 200 γρ. που έμειναν και χτυπάμε το φακελάκι με την σαντιγί. Απλώνουμε και την στρώνουμε με την μαρίζ.
- Με την μύτη του μαχαιριού χαράζουμε χωρίς να το κόψουμε το γλυκό σε κομμάτια.
- Πασπάλισμα με τρούφα. Άμα θέλουμε στο κέντρο από κάθε κομμάτι βάζουμε από μισό κερασάκι χωρίς το σιρόπι.
- Στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Το βγάζουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Κάθε φορά που τραβάμε το μαχαίρι το σκουπίζουμε για να μην λερώνει το επόμενο κόψιμο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Γιωργος Παπαποστολου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο