Εύκολη κλασική συνταγή για παραδοσιακή μουσταλευριά. Το γλυκό του φθινοπώρου είναι απλό αλλά με τόσο σύνθετη γεύση!
Μουσταλευριά Παραδοσιακή
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Eva Amit
Δείτε ακόμη Γλυκό «Βαρβάρα»
Υλικά Συνταγής
- 6 ποτήρια μούστο βρασμένο και κομμένο
- 8 κ.σ. νισεστέ
- Καρύδια τριμμένα
- Κανέλα
Οδηγίες συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μούστο και μόλις αρχίσει να ζεσταίνει κρατάμε ένα ποτήρι μούστο για να διαλύσουμε το νισεστέ.
- Αφήνουμε το μούστο να βράσει σιγά σιγά κι έπειτα ρίχνουμε το νισεστέ διαλυμένο στο μούστο που κρατήσαμε.
- Σιγά σιγά δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην κολλήσει.
- Όταν αρχίζει να δένει και να κοχλάζει, αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι, κανέλα και προαιρετικά καβουρδισμένο σουσάμι.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο