Συνταγή για αφράτους παραδοσιακούς λουκουμάδες της γιαγιάς που δεν ρουφάνε καθόλου λάδι.
Υλικά για τους λουκουμάδες της γιαγιάς:
500 γρ. αλεύρι για ζύμωμα σκληρό ή για τσουρέκι
520 γρ. νερό χλιαρό
25 γρ. νωπή μαγιά
1 κ.σ. μέλι
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ διαλύουμε σε λίγο νερό την μαγιά.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα στην μέση. Προσθέτουμε την μαγιά διαλυμένη το μέλι.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε. Αφού ρίξουμε όλο το νερό ρίχνουμε το αλάτι ανακατεύουμε.
- Όταν δούμε ότι ο χυλός δεν έχει κόμπους από το αλεύρι ανασηκώνουμε το χυλό και χτυπάμε δυνατά μέσα στο μπολ. Το χτύπημα βοηθάει την ζύμη να αφρατέψει.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και μια πετσέτα. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Βουτάμε ένα κουταλάκι σε νερό. Πιάνουμε την ζύμη με την χούφτα και κόβουμε τους λουκουμάδες. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Γιούλα Λαμπρογεωργου
Δείτε επίσης Λουκουμάδες Μήλου στο Air Fryer
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο