Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συνταγές γλυκώνΣυνταγές των ομάδων του FB
Καρυδάκι Γλυκό του Κουταλιού
Καρυδάκι Γλυκό του Κουταλιού

Φτιάξτε καρυδάκι γλυκό του κουταλιού και θα ξετρελαθείτε με τη μοναδική γεύση και το ωραίο άρωμα.

Υλικά για το καρυδάκι γλυκό του κουταλιού:

2 κιλά καρύδια φρέσκα και τρυφερά (50 τεμάχια περίπου)
2 κιλά ζάχαρη (όση το βάρος των καρυδιών)
6 νεροπότηρα νερό (3 ποτήρια νερό για κάθε κιλό ζάχαρης)
20-25 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
1 1/2 λεμόνι (τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού)

Οδηγίες:

  • Για να κάνουν για γλυκό του κουταλιού τα καρυδιά, θα πρέπει να μην έχουν μεστώσει, να μην έχει σκληρύνει καθόλου το κέλυφός τους και να τρυπιούνται εύκολα με μια βελόνα πλεξίματος ή ένα καλαμάκι για σουβλάκι.
  • Κόβουμε τις άκρες τους πάνω κάτω και αφαιρούμε αν υπάρχει κάποιο μαυραδάκι.
  • Παίρνουμε όποιο μυτερό εργαλείο επιλέξουμε, τρυπάμε σταυρωτά ένα – ένα τα καρύδια, τα τοποθετούμε σ’ ένα μπολ με νερό, που μέσα έχουμε στύψει το ένα λεμόνι και τα αφήνουμε να σταθούν για 1 – 2 ώρες.
  • Έπειτα σουρώνουμε τα καρύδια, τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει καλά και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν σκεπασμένα, για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όταν βράσουν τα καρύδια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε στη βρύση, και έπειτα τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να ξεπικρίσουν.
  • Τα αφήνουμε για 48 ώρες περίπου, αλλάζοντας το νερό κάθε 4 – 5 ώρες ή και πιο συχνά, αν θέλουμε, μέχρι τα καρύδια μας να ξεπικρίσουν καλά.
  • Σε κάθε αλλαγή νερού τα τρίβουμε με το χέρι μας να φύγουν οι φλούδες τους, διαφορετικά θα βγουν έπειτα στο βράσιμο και θα ανακατευτούν με το σιρόπι.
  • Όταν τα καρύδια είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το νερό και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
  • Έπειτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα 6 νεροπότηρα νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′, (από την ώρα που θ’ αρχίσει ο βρασμός), ανακατεύοντας δυο τρεις φορές, με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα γαρύφαλλα, τα καρύδια, τις φλούδες λεμονιού και τα βράζουμε για άλλα 10′, από την ώρα που θα ξαναρχίσει ο βρασμός, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
  • Έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, κι αφήνουμε το γλυκό να βγάλει τα ζουμιά του, για 12 ώρες τουλάχιστον.
  • Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει, ξαφρίζοντας όσο βγάζει αφρό.
  • Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό από το μισό λεμόνι, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο, έπειτα το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά τα καπάκια τους και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα πάνω σε πετσέτες της κουζίνας να κρυώσουν.

Μια συνταγή από την ομάδα Συνταγές απλές και εύκολες και το μέλος Tania OikMan

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Παϊδάκια Χοιρινά με Σόγια και Μέλι

syntages gia olous

Viral: Πώς θα φτιάξεις το μοναδικό και πασίγνωστο Ψωμί Γάστρας Χωρίς Ζύμωμα

Jimmy Taylor

Δίχρωμα Κουλουράκια

Jimmy Taylor