Φτιάξτε γλυκό του κουταλιού καρπούζι για να γεύεστε λίγο καλοκαίρι όλο το χρόνο. Επιπλέον, είναι οικολογικό γιατί αξιοποιεί τις φλούδες αντί να τις πετάξουμε.
Γλυκό του Κουταλιού Καρπούζι
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Pellumbesha Lumi
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό φλούδες από καρπούζι
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- Χυμό από 3 λεμόνια
- Νερό
- 2 φύλλα αρμπαρόριζα
- Χυμό από 1 /2 λεμόνι
Οδηγίες συνταγής
- Τοποθετούμε σε ξύλο κοπής τις φλούδες καρπούζι, τις κόβουμε σε λεπτά λουρίδες, φτιάχνουμε ρολά και βάζουμε ένα αμύγδαλο μέσα. Σε κάθε ρόλο βάζουμε μια οδοντογλυφίδα να κρατήσει το σχήμα.
- Ρίχνουμε τα ρολά σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και αδειάζουμε μέσα το χυμό από 3 λεμόνια. Βάζουμε πάνω βάρος για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες.
- Σουρώνουμε τα ρολά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς καθόλου νερό) μέχρι να λιώσει.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 15΄-20΄. Ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό πάλι σε χαμηλή φωτιά για να δέσουμε το σιρόπι. Βάζουμε μια σταγόνα σιρόπι σε κρύο πιατάκι και αν μείνει στρογγυλό και δεν απλώνετε είναι έτοιμο.
- Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το φύλα αρμπαρόριζας και το χυμό λεμονιού.
- Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό, αποσύρουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε βαζάκια.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο