Γλυκό του κουταλιού φράπα με μοναδικό άρωμα και γεύση που θυμίζει γλυκό νεράντζι ή περγαμόντο, χωρίς την πικράδα.
Υλικά για το γλυκό του κουταλιού φράπα:
Φράπα, ξυσμένη ελαφρώς και κομμένη φέτες ( την φλούδα)
Ζάχαρη όση και το φρούτο μας
2 βανίλιες
Χυμό από 1 ή 2 λεμόνια, αναλόγως την ποσότητα, του γλυκού
Λίγο νερό, στο βράσιμο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε, ξύνουμε και καθαρίζουμε το φρούτο, σαν το περγαμόντο. Βράζουμε ελαφρά και πετάμε το πρώτο νερό.
- Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα μας, το γλυκό μας και όσο είναι το φρούτο (η κομμένη φλούδα δηλαδή), άλλη τόση ζάχαρη, προσθέτουμε, μαζί με δύο ποτήρια νερό, δύο βανίλιες και τον χυμό λεμονιού ή λίγο ξινό.
- Η ζάχαρη , πάντα, είναι σχετική, καθώς, δεν μπορούμε να ζυγίσουμε το ίδιο την φλούδα της φράπας, με την ζάχαρη καθώς, άλλες φράπες είναι πιο χοντρόφλουδες, άλλες πιο λεπτόφλουδες, άλλο όγκο έχει η φλούδα της φράπας, άλλο η ζάχαρη. Φροντίζουμε στο περίπου, να σκεπάζεται το φρούτο με ζάχαρη.
- Βράζουμε, μέχρι να δέσει το γλυκό μας. Τοποθετούμε το γλυκό καυτό σε βάζα γυάλινα, αμέσως με το τέλος της βράσης, βιδώνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε, μέχρι να κρυώσουν.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Ντίνα Κατσίρη
Δείτε επίσης Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι με 4 υλικά
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο