Συνταγή για γλυκό του κουταλιού ελιά που είναι παραδοσιακό στην Μυτιλήνη και πολύ ιδιαίτερο.
Υλικά για γλυκό του κουταλιού ελιά:
1 κιλό ελιές χωρίς κουκούτσι
1.200 γρ. ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Χυμός από 1 λεμόνι ή μια κουταλιά της σούπας ξινό
Κανέλα (προαιρετική)
Αμπαρόριζα
Δείτε ακόμη Γλυκό του Κουταλιού Αχλάδι
Εκτέλεση:
- Αρχικά ξεπικρίζουμε τις ελιές και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Η διαδικασία του ξεπικρίσματος κρατάει για 2 μέρες φροντίζοντας παράλληλα να αλλάζουμε τακτικά το νερό τους. Βάζουμε τις ελιές σε ένα δοχείο που να κλείνει καλά και τις σκεπάζουμε με φρέσκο κρύο νερό. Τις αφήνουμε για δύο τρεις ημέρες, αλλάζοντας το νερό δύο φορές κάθε μέρα. Δοκιμάζουμε αν ξεπίκρισαν.
- Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε και τις ελιές μέσα στο σιρόπι για λίγη ώρα.
- Σβήνουμε την φωτιά και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία. Συνεχίζουμε το βράσιμο το επόμενο πρωί προσθέτοντας και τον χυμό λεμονιού.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Anna Papadopoulou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο