Γλυκό του κουταλιού αχλάδι με απαλή υφή και γεμάτη γεύση.
Υλικά για το γλυκό του κουταλιού αχλάδι:
45 αχλάδια μικρά
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες τσαγιού νερό
1/2 κ.γ. ξινό
2 κ.σ. γλυκόζη
6 φύλλα αρμπαρόριζα
Δείτε ακόμη Καρυδάκι Γλυκό του Κουταλιού
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια. Δεν αφαιρούμε τα κουκούτσια δεν χρειάζεται.
- Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Ρίχνουμε τα αχλάδια και το ξινό και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά από το σημείο βρασμού.
- Την άλλη μέρα προσθέτουμε την γλυκόζη και τα φύλλα αρμπαρόριζας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά από το σημείο βρασμού μέχρι να δέσει το γλυκό.
- Αφήνουμε το γλυκό 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Γιούλα Λαμπρογεωργου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο