Το γλυκό κουταλιού μανταρίνι θα μοσχοβολήσει το σπίτι και είναι από τα ωραιότερα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά για κέρασμα το χειμώνα και τα Χριστούγεννα.
1 κιλό μανταρίνι
1 κιλό ζάχαρη
Μισό λεμόνι
2 βανίλιες
Δείτε ακόμη: Κυδώνι Γλυκό Κουταλιού
Ξύνω λίγο την φλούδα ελαφρά στα μανταρίνια και τα βράζω 3 φορές από 5 λεπτά να ξεπικρίσουν αλλάζοντας το νερό.
Τα βάζω σε κρύο νερό για 2 ώρες και τα τρυπάω με ένα σουβλάκι από το κοτσάνι μέχρι κάτω.
Τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και τα αφήνω 5 ώρες.
Ρίχνω 1 ποτήρι νερό, βράζω 15 λεπτά το λεμόνι και τις βανίλιες και αφήνω τα μανταρίνια όλο το βράδυ στο σιρόπι.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρεύουμε με την Λίτσα και το μέλος Ελένη Παπατσάνη
Δείτε επίσης: Γλυκό Κουταλιού Κολοκύθα
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More