Το γλυκό κουταλιού μανταρίνι θα μοσχοβολήσει το σπίτι και είναι από τα ωραιότερα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά για κέρασμα το χειμώνα και τα Χριστούγεννα.
Γλυκό Κουταλιού Μανταρίνι
Υλικά:
1 κιλό μανταρίνι
1 κιλό ζάχαρη
Μισό λεμόνι
2 βανίλιες
Δείτε ακόμη: Κυδώνι Γλυκό Κουταλιού
Οδηγίες:
Ξύνω λίγο την φλούδα ελαφρά στα μανταρίνια και τα βράζω 3 φορές από 5 λεπτά να ξεπικρίσουν αλλάζοντας το νερό.
Τα βάζω σε κρύο νερό για 2 ώρες και τα τρυπάω με ένα σουβλάκι από το κοτσάνι μέχρι κάτω.
Τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και τα αφήνω 5 ώρες.
Ρίχνω 1 ποτήρι νερό, βράζω 15 λεπτά το λεμόνι και τις βανίλιες και αφήνω τα μανταρίνια όλο το βράδυ στο σιρόπι.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρεύουμε με την Λίτσα και το μέλος Ελένη Παπατσάνη
Δείτε επίσης: Γλυκό Κουταλιού Κολοκύθα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο