Παραδοσιακό γλυκό κουφέτο Σαντορίνης με μελωμένα αμύγδαλα που σερβίρουν στους καλεσμένους μετά τον γάμο. Είναι ρευστό, σαν γλυκό του κουταλιού, και σερβίρεται σε μπολ ή σε πιατέλα με μικρά κουταλάκια.
Υλικά για το γλυκό κουφέτο Σαντορίνης:
500 γρ. αμύγδαλα λευκά ολόκληρα
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μπράντι
1 κιλό μέλι της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε χωρίζοντας με ένα μαχαίρι προσεκτικά τα αμύγδαλα στη μέση, κατά μήκος της μακριάς τους πλευράς.
- Τα ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με 2 κουτ. σούπας από το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε τακτικά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το μπράντι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο μέλι, ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγο ακόμα, μέχρι να δέσει το γλυκό, χωρίς όμως να καραμελώσει.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Μπορούμε να το διατηρήσουμε σε καλά κλεισμένο σκεύος για περίπου 1 μήνα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Anna Papadopoulou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο