Το γλυκό κυδώνι είναι το πιο παραδοσιακό σπιτικό γλυκό του κουταλιού. Σερβίρετε για επιδόρπιο με γιαούρτι, κρέμα ή πανακότα.
Υλικά για το γλυκό κυδώνι:
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια
900 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 χούφτα άσπρα αμύγδαλα
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα
2 & 1/2 ποτήρια νερό (190 ml το ποτήρι)
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα βάζω το κυδώνι, το νερό την ζάχαρη και την αρμπαρόριζα και βράζω σε μέτρια φωτιά για 15με 20 λεπτά. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά βγάζω την αρμπαρόριζα και το ξαναβράζω για 10 λεπτά.
- Την επόμενη μέρα προσθέτω τα αμύγδαλα και ξαναβράζω για 10 λεπτά. Λίγο πριν κλείσω το μάτι προσθέτω και τον χυμό λεμονιού.
- Φυλάω σε βάζα αφού κρυώσει ή καυτό γλυκό γεμίζω καθαρά στεγνά βάζα σφραγίζω καλά τα γυρίζω ανάποδα μέχρι την επόμενη μέρα!
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Eleni Kalisperati
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο