Αρωματικοί και εύκολοι κουραμπιέδες με λάδι, ιδανικοί για τη νηστεία των Χριστουγέννων.
Θα χρειαστείτε:
2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι κατά προτίμηση παγωμένο
1 πιατάκι του τσαγιού κοφτό άχνη ζάχαρη
1/2 φλυτζάνια τσαγιού ούζο
1 πιατάκι του τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλισίβα ή μια κ.γ. μαγειρική σόδα
Χυμός από μισό λεμόνι
Λίγο ξύσμα λεμονιού
700 γρ. αλεύρι περίπου
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Ανθόνερο για ψέκασμα
Δείτε ακόμη Χιονούλες με Μπισκότα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε πάρα πολύ καλά το λάδι με τη ζάχαρη. Μόλις ασπρίζει το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Αν βάλουμε σόδα τη διαλύουμε στο λεμόνι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώσπου να γίνει λίγο σφιχτή η ζύμη και να “σκάζει” όταν την πλάθουμε. Δεν ζυμώνουμε πολύ.
Πλάθουμε σε μέτριο μέγεθος όπως ένα καρύδι. Τους τοποθετούμε σε ταψί ενώ έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170. Μόλις ροδίσουν, τους αποσύρουμε.
Τους ψεκάζουμε με ανθόνερο και απλώνουμε σε λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με άχνη και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Eva Amit
Δείτε επίσης Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα Βουτύρου