Ο κορμός είναι σίγουρα ένα από τα πιο συνηθισμένα και αγαπημένα γλυκά του καλοκαιριού. Δροσιστικός και με μπισκότα και σοκολάτα που αρέσουν σε όλους.
Ωστόσο αν θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, τότε αυτός ο λευκός κορμός με κρέμα λεμονιού θα σε ενθουσιάσει.
Δοκιμάστε επίσης: Συνταγή για Μους Σοκολάτα Χωρίς Ζάχαρη – Χωρίς τύψεις, Λίγες θερμίδες
Δροσερός κορμός με κρέμα λεμονιού
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα της επιλογής σου
- Ένα λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 κρόκους αυγών
- 2,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Τον χυμό από 1,5 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Τον χυμό από 1 πορτοκάλι
- Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 βανίλια
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ
- Λαδόκολλα για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Είμαι σίγουρη ότι τέτοιο κορμό δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Για αρχή, θα φτιάξουμε τη κρέμα γιατί πρέπει να είναι κρύα πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Με το που δούμε ότι αρχίζει να βγάζει μπουρμπουλήθρες, προσθέτουμε μέσα τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απαλά. Με το που λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, το ξύσμα από τα λεμόνια και από το πορτοκάλι και τον χυμό από το λεμόνι αλλά και τα πορτοκάλια.
Ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά. Μόλις περάσουν τα λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά. Με το που λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το κόρν-φλάουρ και δεν σταματάμε το ανακάτεμα με μία κουτάλα ή ένα σύρμα χειρός.
Το ανακάτεμα συνεχίζεται μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Με το που αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα μας και την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει καλά η κρέμα. Πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να τη χρησιμοποιήσουμε.
Βλέπουμε αν έχει κρυώσει και αν είναι κρύα, συνεχίζουμε με το γλυκάκι μας. Παίρνουμε τα μπισκότα και τα σπάμε με τα χέρια μας σε ότι μέγεθος θέλουμε μέσα στη κρέμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στρώνουμε τον κορμό πάνω σε μία λαδόκολλα με τα χέρια μας. Το κλείνουμε καλά και από τις 2 πλευρές του και το βάζουμε στη κατάψυξη. Αφήνουμε τον κορμό στη κατάψυξη για 3-4 ώρες να παγώσει καλά και σερβίρουμε. Ένας υπέροχος κορμός με κρέμα λεμονιού, σε περιμένει να τον φτιάξεις και να τον απολαύσεις.
Δοκιμάστε επίσης: Εκλέρ ή σου: Γεμιστά με Κρέμα Λευκής Σοκολάτας
Μια συνταγή από τη σελίδα eisaimonadiki.gr