Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
ΚέικΝηστίσιμα φαγητάΣυνταγές γλυκών

Νηστίσιμο κέικ αφράτο αλάδωτο στο ταψί με Ινδοκάρυδο

Νηστίσιμο κέικ αφράτο αλάδωτο στο ταψί
Νηστίσιμο κέικ αφράτο αλάδωτο στο ταψί

Μια φανταστική συνταγή για αφράτο νηστίσιμο κέικ.

Την συνταγή την μετράμε με το ίδιο ποτήρι.

Νηστίσιμο κέικ αφράτο αλάδωτο στο ταψί

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια καρύδα
  • 3 ποτήρια αλεύρι φαρινάπ
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μπολ το χυμό, το νερό και την ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το σύρμα.τουλάχιστον 15 λεπτά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη καλά.

Ρίχνουμε το ξύσμα, την καρύδα, την βανίλια και ανακατεύουμε 2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε να γίνει πηχτός χυλός οπότε ίσως χρειαστεί καμία κουταλιά αλεύρι γιατί με τίποτα δεν θέλουμε να γίνει υδαρής, δηλαδή όταν φτιάχνουμε κέικ το μίγμα πιο πηχτό. Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας 28 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο με αντιστάσεις στην μεσαάα σχάρα για 60 λεπτά αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο τον φούρνο. Το βγάζουμε οταν μισοκρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Το γλυκό είναι από το Γλυκα Απο Την Τζενη

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 5 / 5. βαθμοί: 2

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Παστίτσιο Νηστίσιμο και Vegan

Jimmy Taylor

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια με την συνταγή της γιαγιάς χωρίς αμμωνία

Elina K.

Σοκολατάκια Με Χουρμάδες

syntages gia olous

Συκόπαστο

Jimmy Taylor

Ατομικές Φανουρόπιτες

Jimmy Taylor

Καριόκες με τραγανό καρύδι χωρίς ίχνος ζάχαρης: Ένα «αθώο» γλυκό, υγιεινό και κυρίως νόστιμο με γλυκαντικό εριθρυτόλης

Elina K.