Μια φανταστική συνταγή για αφράτο νηστίσιμο κέικ.
Την συνταγή την μετράμε με το ίδιο ποτήρι.
Νηστίσιμο κέικ αφράτο αλάδωτο στο ταψί
ΥΛΙΚΑ:
- 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια καρύδα
- 3 ποτήρια αλεύρι φαρινάπ
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 1 βανίλια
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το χυμό, το νερό και την ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το σύρμα.τουλάχιστον 15 λεπτά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη καλά.
Ρίχνουμε το ξύσμα, την καρύδα, την βανίλια και ανακατεύουμε 2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε να γίνει πηχτός χυλός οπότε ίσως χρειαστεί καμία κουταλιά αλεύρι γιατί με τίποτα δεν θέλουμε να γίνει υδαρής, δηλαδή όταν φτιάχνουμε κέικ το μίγμα πιο πηχτό. Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας 28 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο με αντιστάσεις στην μεσαάα σχάρα για 60 λεπτά αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο τον φούρνο. Το βγάζουμε οταν μισοκρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Το γλυκό είναι από το Γλυκα Απο Την Τζενη