Μαγειρεψτε ζουμερό στήθος πάπιας στο Air Fryer σε λιγότερο από 20 λεπτά. Τραγανή πέτσα και τρυφερό κρέας εσωτερικά!
Συστατικά για το ζουμερό στήθος πάπιας στο Air Fryer:
1/2 στήθος πάπιας
Αλατοπίπερο
Σάλτσα δαμάσκηνου
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Δείτε ακόμη Τηγανητό Κοτόπουλο στο Air Fryer
Οδηγίες:
- Ξεκινήστε ξεπλένοντας την πάπια και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Βεβαιωθείτε ότι η πέτσα είναι στεγνή. Είναι πολύ σημαντικό αν θέλετε να είναι τραγανή.
- Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψτε την πέτσα σε μοτίβο διαμαντιού. Προσπαθήστε να μην αγγίζετε το κρέας, κόψτε μόνο την πέτσα.
- Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάλτε το στήθος στο καλάθι και ψήστε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Ξεκινήστε να ελέγχετε την εσωτερική θερμοκρασία σε περίπου 15 λεπτά. Η πάπια είναι έτοιμη όταν το θερμόμετρο ψησίματος δείχνει 75 βαθμούς μέσα.
- Μόλις ψηθεί, κόψτε το στήθος σε φέτες και πασπαλίστε με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αν σας αρέσει η σάλτσα δαμάσκηνου, περιχύστε λίγη από πάνω ή βουτήξτε μέσα τα κομμάτια πάπιας.
Τι γεύση έχει η πάπια
Αν νομίζετε ότι η πάπια έχει γεύση όπως οποιοδήποτε άλλο πουλερικό που δοκιμάσατε πριν, δεν είναι έτσι. Δεν έχει γεύση κοτόπουλου και γαλοπούλας. Η πάπια έχει μοναδική γεύση, πολύ ζουμερό υφή σαν κόκκινο κρέας και έντονη γεμάτη γεύση.
Δείτε επίσης Σνίτσελ Κοτόπουλου στο Air Fryer
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο