Τα τραγανά στικ κολοκυθιού στο Air Fryer είναι τόσο ακαταμάχητα νόστιμα και υγιεινά που θα καταβροχθίσουν ακόμη και οι πιο επιλεκτικοί.
Προετοιμασία: 20 λεπτά / Μαγείρεμα: 16 λεπτά / Μερίδες: 4 -6
Συστατικά για τα στικ κολοκυθιού στο Air Fryer:
3 μέτρια ή 2 μεγάλα κολοκυθάκια
2 μεγάλα αυγά
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά panko
¾ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια του γλυκού ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι για γεύση
Δείτε ακόμη Σπαράγγια με Μπέικον στο Air Fryer
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τo Air Fryer στους 190 βαθμούς C. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα κολοκυθάκια. Κόψτε τις άκρες και μετά κόψτε κάθε κολοκυθάκι στη μέση. Κόψτε κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος και, στη συνέχεια, το καθένα στα τέταρτα όσο χρειάζεται για να δημιουργήσετε λεπτά στικ. Θα πρέπει να βγάλετε περίπου 24 από κάθε κολοκυθάκι.
- Σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμείξτε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το ιταλικό μείγμα μπαχαρικών. Σε ένα τρίτο μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Δουλεύοντας σε παρτίδες, βυθίστε τα στικ κολοκυθιού σε αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια. Βουτήξτε τα στο αυγό και στη συνέχεια κυλήστε τα στο μείγμα με τη φρυγανιά, πιέζοντας για να καλυφθούν.
- Τοποθετήστε τα στικ στο καλάθι και ραντιστε ελαφρά με λαδι. Μαγειρεψτε για 8 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα και μαγειρέψτε άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα στικ κολοκυθιού. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα ντιπ.
Δείτε επίσης Αγκινάρες στο Air Fryer
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο