Φτιάξτε τραγανά καλαμαράκια στο Air Fryer χωρίς την ακαταστασία του τηγανίσματος!
Υλικά για τα τραγανά καλαμαράκια στο Air Fryer:
Μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό
¼ κούπας γάλα
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. πιπέρι
Μισό κιλό ροδέλες καλαμάρι, στεγνωμένες με ταμπονάρισμα
Δείτε ακόμη Γαρίδες με Σκόρδο στο Air Fryer
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200 βαθμούς C.
- Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μπολ. Χτυπήστε το αυγό και το γάλα σε δεύτερο μπολ. Αναμείξτε τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι σε τρίτο μπολ.
- Ρίξτε τις ροδέλες καλαμάρι στο αλεύρι, στο μείγμα αυγού και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς.
- Βάλτε τις ροδέλες στο καλάθι έτσι ώστε να μην επικαλύπτονται και ραντίστε τις με λίγο λάδι.
- Μαγειρέψτε για 4 λεπτά και σε παρτίδες αν χρειάζεται. Γυρίστε τις ροδέλες, ραντίστε ξανά με λάδι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 3 λεπτά ακόμα.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο