Φτιάξτε τραγανές τηγανητές πίκλες στο Air Fryer με σχεδόν καθόλου λάδι για ένα γρήγορο ορεκτικό.
Συστατικά για τις τηγανητές πίκλες στο Air Fryer:
Για τις πίκλες:
Ένα βάζο πίκλες με άνηθο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι καγιέν
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα Cajun
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά panko
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
Αλάτι χοντρό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για το ντιπ:
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
4 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού παρασκευασμένο χρένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα Cajun
Δείτε ακόμη Παραδοσιακοί Ντοματοκεφτέδες
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200 βαθμούς C. Τοποθετήστε μια σχάρα μέσα σε ένα ταψί.
- Στραγγίζετε τις πίκλες και τις απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Στεγνώστε με περισσότερο χαρτί, πιέζοντας απαλά για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Αφαιρέστε τυχόν πίκλες με μεγάλες τρύπες ή πολύ λεπτές.
- Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το καγιέν και 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρυκεύματα Cajun σε ένα μπολ.
- Σε δεύτερο μπολ ρίξτε το βουτυρόγαλα.
- Σε τρίτο μπολ ρίξτε τη φρυγανιά, το ιταλικό καρύκευμα, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα Cajun και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Περιχύστε με το λάδι και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα αναμείξετε.
- Δουλεύοντας σε μικρές παρτίδες, πανάρετε τις πίκλες. Αρχικά, ρίξτε μια χούφτα στο μείγμα του αλευριού, τινάζοντας την περίσσεια. Έπειτα βυθίστε τις στο μείγμα με το βουτυρόγαλα για να καλυφθούν εντελώς, ανακινώντας για να φύγει η περίσσεια. Τέλος, τις ρίχνετε στη φρυγανιά πιέζοντας απαλά για να κολλήσει. Αραδιάζετε τις παναρισμένες πίκλες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετήστε το ένα τρίτο από τις παναρισμένες πίκλες στο καλάθι του Air Fryer σε μία στρώση. Μαγειρέψτε για 8 λεπτά ώστε οι πίκλες να είναι πολύ τραγάνες και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και επαναλαμβάνετε με τις υπόλοιπες δύο παρτίδες πίκλες.
- Εν τω μεταξύ, χτυπήστε μαζί τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, το χρένο και το καρύκευμα Cajun σε ένα μικρό μπολ.
- Σερβίρετε τις ζέστες πίκλες με τη σάλτσα ντιπ.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο