Αυτά τα σπιτικά κλειστά πιτσάκια στο Air Fryer είναι ιδανικά για παιδικό πάρτι και για σνακ στο σχολείο.
Υλικά για σπιτικά κλειστά πιτσάκια στο Air Fryer:
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
120 γρ. baby σπανάκι
50 γρ. ζαμπόν μπούτι ψιλοκομμένο
80 γρ. θρυμματισμένη φέτα
1/4 κούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
Μισό κ.γ. ρίγανη
4 μεγάλες τορτίγιες
1/3 κούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Δείτε ακόμη Κεφτεδάκια Μοτσαρέλας στο Air Fryer
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Σοτάρετε την πιπεριά για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέστε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστεί το υγρό στο τηγάνι. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Αφήστε τα για 10 λεπτά να κρυώσουν.
- Βάλτε το σπανάκι σε ένα θερμομονωτικό μπολ και καλύψτε το με βραστό νερό. Αφήστε για 1 λεπτό ή μέχρι να μαραθεί και στραγγίξτε. Αφήστε το 10 λεπτά να κρυώσει.
- Ζουλήξτε τυχόν νερό από το σπανάκι και ρίξτε το στο μείγμα πιπεριάς. Ρίξτε το ζαμπόν, τη φέτα, τον βασιλικό και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά τη γέμιση.
- Βάλτε μια τορτίγια σε μια επίπεδη επιφάνεια και απλώστε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ στο κέντρο. Ριξτε το ένα τέταρτο της γέμισης. Τυλίξτε σε ρολό, διπλώνοντας στα πλάγια. Συνεχιστε με τις υπόλοιπες τορτίγιες και ραντίστε τις με λίγο λάδι.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 180 C. Ψήστε τις τορτίγιες, με την ένωση προς τα κάτω και σε 2 παρτίδες αν χρειαστεί, για 6 έως 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
πηγή airfryers
Δείτε επίσης Ψητά Λουκάνικα στο Air Frye
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο