Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά μπορείτε να απολαύσετε τον πιο φρέσκο καφέ της ζωής σας χρησιμοποιώντας το Air Fryer για να καβουρδίσετε κόκκους καφέ.
Αφού επιλέξετε τους ωμούς κόκκους καφέ που επιθυμείτε, προθερμάνετε το Air Fryer στους 230 βαθμούς C. Όταν ζεσταθεί, βάλτε τους κόκκους στο καλάθι σε μία στρώση. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί θέλετε να ψηθούν ομοιόμορφα. Ο χρόνος ψησίματος θα διαφέρει ανάλογα με το καβούρδισα που θέλετε. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι τα 15 λεπτά. Ένα κρίσιμο βήμα είναι να ανακινείτε το καλάθι κάθε 90 δευτερόλεπτα περίπου. Για άλλη μια φορά, αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί η ομοιομορφία.
Μπορεί να είναι λίγο κοπιαστικό αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια παραδεισένια παρτίδα καβουρδισμένου, φρυγανισμένου, έτοιμου για παρασκευή καφέ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα γρήγορο άλεσμα σε ένα μύλο.
Δείτε ακόμη Πως να Ξεχωρίστε Εύκολα και Γρήγορα τον Κρόκο από το Ασπράδι του Αυγού
Το σπιτικό καβούρδισμα αναβαθμίζει την εμπειρία του καφέ σας και είναι φθηνότερο
Ο αγοραστός προκαβουρδισμένος καφές έχει την τάση να χαλάει γρήγορα καθώς διαρκεί περίπου 1 μήνα. Οι πράσινοι (μη καβουρδισμένοι) κόκκοι καφέ, από την άλλη, μπορούν να διαρκέσουν από έξι έως 12 μήνες μετά την επεξεργασία τους. Όταν τους ψήνετε στο σπίτι, μπορείτε όχι μόνο να ελέγξετε το επίπεδο του καβουρδίσματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αλλά θα απολαύσετε και τη διαφορά στη φρεσκάδα.
Επιπλέον, η αγορά πράσινων κόκκων καφέ είναι πιο οικονομική από τους προκαβουρδισμένους, επειδή οι εταιρείες καφέ χρεώνουν το καβούρδισμα.