Μάθετε πώς να φτιάξετε τέλεια, γευστική και ζουμερή μπριζόλα Ribeye στο Air Fryer! Αυτή η εξαιρετική εναλλακτική λύση στο ψήσιμο στη σχάρα ή στο τηγάνι δημιουργεί μια νόστιμη μπριζόλα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.
Προετοιμασία: 20 λεπτά / Μαγείρεμα: 7 λεπτά / Μερίδες: 2
Συστατικά για τη μπριζόλα ribeye στο Air Fryer:
2 μπριζόλες ribeye 230-280 γρ. η καθεμιά
Χοντροτριμμένο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Δείτε ακόμη Αρνίσια Παϊδάκια στο Air Fryer
Εκτέλεση:
- Τρίψτε γενναιόδωρα κάθε πλευρά στις μπριζόλες με το χοντροτριμμένο αλάτι. Τις βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά, ξεπλύνετε το αλάτι από τις μπριζόλες με τρεχούμενο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 190° C. Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο καλάθι και πασπαλίστε με την επιθυμητή ποσότητα φρεσκοτριμμένου μαύρου πιπεριού.
- Ψήστε τις για 5-13 λεπτά, έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία ταιριάζει με το ψήσιμο που προτιμάτε (δείτε τον παρακάτω πίνακα). Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης για ακρίβεια.
- Βγάζετε τη μπριζόλα και αφήνετε να ξεκουραστεί για 3-5 λεπτά σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια σερβίρετε με περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν θέλετε ή βούτυρο.
Εσωτερική θερμοκρασία και μέσος χρόνος μαγειρέματος
- Rare: 50°C , 5-7 λεπτά
- Medium-rare: 55°C , 6-8 λεπτά
- Medium: 60°C , 7-9 λεπτά
- Medium-well: 65°C , 9-11 λεπτά
- Well done: 70°C + , 10-13 λεπτά
Συνιστάται να μαγειρεύετε την μπριζόλα ribeye medium-rare ή medium για την καλύτερη γεύση και υφή. Το well done δεν συνιστάται.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο